Lax med dill- och västerbottenstäcke

Lax med dill- och västerbottenstäcke.

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabblagad lax med ett täcke av ett spännande täcke av västerbottensost och dill. Rostad blomkål och tomater smakar gott till.

Ingredienser

4portioner

Fisken

  • 4bit(ar)
    laxfilé med skinn, ca 600 g
  • 200g
    riven västerbottenost
  • 50g
    torrt ljust bröd
  • 1knippa(or)
    dill, ca 20 g
  • 1tsk
    salt

Rostad blomkål

  • 1st
    blomkålshuvud
  • 2msk
    olivolja
  • salt

Till servering

  • 200g
    cocktailtomater

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225°. Skär en ficka längs med laxbiten.  Skär inte igenom skinnet. Salta och peppra runt om. Lägg dem på en ugnssäkert fat eller på en plåt med bakplåtspapper.

2. Finfördela osten i en matberedare tillsätt brödet och dillen. Kör tills det är finfördelat.

3. Fördela osten i ”fickan” och över laxbitarna. Ställ in dem mitt i ugnen. Stek cirka 12 minuter mitt i ugnen till täcket blivit frasigt och laxen är färdig.

 4. Skär blomkålen i tjocka skivor.  Bryn dem i olivoljan runt om. Salta och sänk värmen. Låt dem fräsa några minuter tills de mjuknar men ska fortfarande ha spänst kvar.

5. Halvera cocktailtomater och blanda med blomkålen.

Dela det här receptet med dina vänner!