Lax med dill- och västerbottenstäcke

Publicerat:
2015-09-23Tillagningstid:
Snabblagad lax med ett täcke av ett spännande täcke av västerbottensost och dill. Rostad blomkål och tomater smakar gott till.
Ingredienser
4portioner
Fisken
- 4bit(ar)laxfilé med skinn, ca 600 g
- 200griven västerbottenost
- 50gtorrt ljust bröd
- 1knippa(or)dill, ca 20 g
- 1tsksalt
Rostad blomkål
- 1stblomkålshuvud
- 2mskolivolja
- salt
Till servering
- 200gcocktailtomater
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225°. Skär en ficka längs med laxbiten. Skär inte igenom skinnet. Salta och peppra runt om. Lägg dem på en ugnssäkert fat eller på en plåt med bakplåtspapper.
2. Finfördela osten i en matberedare tillsätt brödet och dillen. Kör tills det är finfördelat.
3. Fördela osten i ”fickan” och över laxbitarna. Ställ in dem mitt i ugnen. Stek cirka 12 minuter mitt i ugnen till täcket blivit frasigt och laxen är färdig.
4. Skär blomkålen i tjocka skivor. Bryn dem i olivoljan runt om. Salta och sänk värmen. Låt dem fräsa några minuter tills de mjuknar men ska fortfarande ha spänst kvar.
5. Halvera cocktailtomater och blanda med blomkålen.