Lax med grapefrukt

Publicerat:
2019-01-09Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 800glaxsida
- 1mskolivolja
- 3mskhonung
- 1tskharissa eller sambal oelek
Grapefruktsallad
- 2grapefrukter
- 2avokado, mogna
- 1schalottenlök
- 1knippa(or)koriander
Vetesallad
- 250gmatvete
- 2schalottenlökar
- 2mskolivolja
- 1mskvitvinsvinäger
- 1nypa(or)socker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader och grilleffekt.
2. Skär laxen i 4 portionsbitar. Blanda ihop olivolja, honung och harissa. Salta laxen och pensla sedan harissablandningen på laxen. Lägg i en ugnsfast form och ställ åt sidan.
3. Koka matvete enligt anvisningarna på paketet. Hacka under tiden schalottenlöken fint. Stek löken i olivolja tills den mjuknat. Tillsätt vinäger och en nypa socker.
4. Blanda ner löken i det kokta och avrunna matvetet. Smaka av med salt och peppar.
5. Gör grapefruktsalladen. Filéa grapefrukten genom att skära bort skalet och sedan skära loss fruktköttet i fina klyftor. Skär avokado i skivor. Hacka schalottenlök fint. Blanda ingredienserna till salladen och smaka av med salt och peppar.
6. Grilla laxbitarna i ugnen i 5 - 10 minuter eller tills de fått fin färg.
7. Servera laxen med avokadosalladen och matvete.