Lax med krispigt grönt och sesamdressing

Publicerat:
2017-05-04Tillagningstid:
Friska, knapriga smaker som bryts mot den intensiva sesamdressingen. Vill man inte ha rå lax går det fint att byta ut mot rökt, gravad eller halstrad lax.
Ingredienser
4portioner
- 400glaxfilé (gärna salmalax)
- 250gsugarsnaps
- 5salladslökar
- 1knippa(or)rädisor
- 1kruk(or)koriander
- 500gfärskpotatis
Dressing
- ½dljapansk soja
- 2msksesamolja
- 2msklimesaft
- 1mskhonung
- 2mskriven ingefära
- 4mskrostade sesamfrön
Så lagar du
1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
2. Borsta och koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Skär sedan i skivor och födela på ett serveringsfat. Lägg på finhackade sugarsnaps, strimlad salladslök och tunnskurna rädisor.
3. Skär laxen i tunna skivor och lägg ovanpå grönsakerna. Klipp koriander över och servera tillsammans med sesamdressingen.