Lax med krispigt grönt och sesamdressing

Lax med krispigt grönt och sesamdressing.

Publicerat:

Tillagningstid:

Friska, knapriga smaker som bryts mot den intensiva sesamdressingen. Vill man inte ha rå lax går det fint att byta ut mot rökt, gravad eller halstrad lax.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    laxfilé (gärna salmalax)
  • 250g
    sugarsnaps
  • 5
    salladslökar
  • 1knippa(or)
    rädisor
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 500g
    färskpotatis

Dressing

  • ½dl
    japansk soja
  • 2msk
    sesamolja
  • 2msk
    limesaft
  • 1msk
    honung
  • 2msk
    riven ingefära
  • 4msk
    rostade sesamfrön

Så lagar du

1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

2. Borsta och koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Skär sedan i skivor och födela på ett serveringsfat. Lägg på finhackade sugarsnaps, strimlad salladslök och tunnskurna rädisor.

3. Skär laxen i tunna skivor och lägg ovanpå grönsakerna. Klipp koriander över och servera tillsammans med sesamdressingen.

Dela det här receptet med dina vänner!