Lax med tre lökar

Lax med tre lökar

Publicerat:

Tillagningstid:

En supersnabb lunchrätt!

Ingredienser

1portioner

  • 1bit(ar)
    laxfilé
  • olivolja
  • efter smak
    salladslök
  • efter smak
    schalottenlök
  • efter smak
    vitlök
  • salt och peppar
  • 1dl
    vitt vin
  • persilja

Så lagar du

Fräs på salladslök, schalottenlök och vitlök i en varm panna med lite olivolja och en klick smör. Löken ska inte få färg utan bara bli lite ”svettig” och mjuk.

Lägg en bit laxfilé ovanpå löken i pannan, häll i ett halvt glas vitt vin, salta och peppra. På med lock och låt laxen ångas ett par minuter, tills den är lagom tillagad.

Bygg ett litet torn på en tallrik med löken nederst och laxen ovanpå. Droppa gärna över lite spad från kastrullen. Strö över hackad persilja och ev lite mer salt.

Detta receptet är till en person, ska du göra till fler är det bara att multiplicera!

Dela det här receptet med dina vänner!