Lax- och patépaket med örtmajonnäs

Publicerat:
2016-12-29Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2skiva(or)fisk- och skaldjurspaté
- 4-6skiva(or)kallrökt lax
- 2-3sthuvuden hjärtsallad (gemsallad)
Örtmajonnäs
- 2stäggulor
- 1tskdijonsenap
- 1tskpressad citronsaft
- 2dlrapsolja
- 1-2stvitlöksklyftor
- salt
- vitpeppar
- ½dlfinhackade färska örter, t.ex basilika, timjan, oregano
Så lagar du
1. Örtmajo: Vispa ihop äggulorna med senap och citronsaft. Vispa i oljan först droppvis, sedan i en fin stråle. Vispa rejält så det inte skär sig.
2. Skala och finhacka vitlöken. Tillsätt den, smaka av, rör i örterna och ställ kallt. Eller ta genvägen: Ta 2 dl god färdig majonnäs, smaka av med vitlök och örter.
3. Dela patéskivorna i sex bitar vardera, totalt 12. Dela laxskivorna och slå in patébitarna till paket. Skölj salladen, torka 12 fina blad med hushållspapper. Hit kan du förbereda.
4. Servering: Lägg salladsbladen på ett fat, placera ett laxpaket på varje och lägg på en rejäl klick majonnäs.
Dryckestips
I glaset:
2011 Rotari Brut Riserva, Italien
Nr 7567, 109 kr
Eller
2011 Palmer Blanc de Blancs, Frankrike
Nr 7553, 339 kr
Eller
Pol Roger Brut Reserve, Frankrike
Nr 7549, 409 kr
Alkoholfritt
Billabong Sparkling Brut, Australien
Nr 1945, 56 kr