Lax salsa (ceviche)

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Frisk och syrligt god ceviche med smaker av mango och chili.
Ingredienser
4portioner
- 400gskinnfri färsk lax
- 2stmango frukter
- 2strödlökar
- 2stsolo vitlökar
- 1 - 2stchilifrukter ( piri piri den är stark)
- 1knippa(or)färsk koriander
- 1knippa(or)färsk mynta
Sås
- 2dlfisksås
- 1dllimejuice
- ½sesamolja
Så lagar du
1. Tärna laxen ca 1 cm bitar. Skal och tärna mangon i lika stora bitar som laxen.
2. Hacka rödlöken, vitlöken och chilin skölj och hacka koriandern. Plocka av bladen från myntan och hacka. Blanda samman allt detta i en bunke.
3. Tilsätt den ihop blandade såsen och låt dra i ca 30 min. Servera i små glas.