Lax Tataki (Halstrad lax)

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
Fisken
- 300glax, gärna ryggsidan
- 1strödlök (alt. ½ gul lök och ½ rödlök)
Sås
- 2mskjapansk sojasås
- 1/6stcitronklyfta
- 1stvitlöksklyfta, pressad
- 1bit(ar)pepparrot, riven
Så lagar du
1. Skär löken i väldigt tunna skivor. Lägg de i kallt vatten i en skål.
2. Hetta upp stekpannan, tillsätt olja och stek den frysta laxbiten i ca 30 sekunder på varje sida.
3. Ta upp den i en tallrik och ställ in i kylskåpet. Låt den vila i ca 20 minuter.
4. Häll den skivade löken på en tallrik och lägg upp laxen som du skivat i ca 1 cm tjocka skivor.
5. Blanda soja, citron och pressad vitlök i en skål och häll såsen över laxen. Riv pepparrot och strö över laxen.