Lax Tataki (Halstrad lax)

Lax Tataki (Halstrad lax)

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

Fisken

  • 300g
    lax, gärna ryggsidan
  • 1st
    rödlök (alt. ½ gul lök och ½ rödlök)

Sås

  • 2msk
    japansk sojasås
  • 1/6st
    citronklyfta
  • 1st
    vitlöksklyfta, pressad
  • 1bit(ar)
    pepparrot, riven

Så lagar du

1. Skär löken i väldigt tunna skivor. Lägg de i kallt vatten i en skål.

2. Hetta upp stekpannan, tillsätt olja och stek den frysta laxbiten i ca 30 sekunder på varje sida.

3. Ta upp den i en tallrik och ställ in i kylskåpet. Låt den vila i ca 20 minuter.

4. Häll den skivade löken på en tallrik och lägg upp laxen som du skivat i ca 1 cm tjocka skivor.

5. Blanda soja, citron och pressad vitlök i en skål och häll såsen över laxen. Riv pepparrot och strö över laxen.

Dela det här receptet med dina vänner!