Laxburgare med potatis

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    potatis
  • 100g
    purjolök
  • 30g
    bladpersilja
  • 400g
    fjordlax
  • salt
  • peppar
  • 3msk
    olivolja
  • 4msk
    aioli
  • mixad sallad
  • mjölk
  • ägg
  • ströbröd

Så lagar du

Blanda potatis, lax, persilja och purjolök i en bunke. Smaka av med salt och peppar.

Forma potatissmeten till burgare. Mjöla burgarna, doppa dem i uppvispat ägg och till sist i ströbröd.

Jämna till laxburgarna med en stekspade. Stek dem i rikligt med olja så att de blir vackert bruna på bägge sidor.

Servera med aioli och en fräsch sallad.

<b>Gästkock: Camilla Porsman & Fredrik Paulún i boken Mat för ditt barn (Fitnessförlaget).</b>

Dela det här receptet med dina vänner!