Laxfilé i ugn med rostade rotsaker

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4stlaxfilér
- 4-5stmorötter
- 6-7ststora potatisar
- 2stpalsternackor
- 2tskrosmarin (färsk eller torkad)
- 2dlcréme fraiche
- 1mskhonung
- salt och vitpeppar
- olja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 220 grader
2. Skala morötter, palsternacka och potatis, dela ner i bitar. Ju mindre bitar desto kortare tillagningstid. Lägg i en ungsfast form, krydda med lite salt och vitpeppar, ringla lite olja över och rör runt så att kryddor och olja fördelar sig. Sätt in i ugnen i 15-30 minuter, inledningsvis i mitten av ugnen.
3. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form, krydda med salt, vitpeppar och rosmarin. Flytta ner grönaskerna i ugnen när halva tiden gått, och sätt in fisken mitt i ugnen.
4. Gör sås av creme fraiche, honung och lite salt och vitpeppar. Låt dra i kylskåpet till maten är färdig. Ringla över grönsakerna på tallriken alt. servera brevid.
5. Rotsaksvariation: Gott med färska rödbetor tillsammans med morötter och potatis.
Suzanne Dicander
(Detta är ett tittarrecept, inte provlagat av redaktionen)