Laxlåda på glöden

Publicerat:
2020-01-29Tillagningstid:
Enkel utflyktsmat där laxen får smak av apelsinläsk, apelsinsaft, ingefära, ost och annat gott.
Ingredienser
3 - 4portioner
- 300-400gskinnfri laxfilé
- 1dlapelsinläsk
- ½apelsin, saften
- 1dlfiskbuljongtärning
- 1mskvit balsamicovinäger
- 1dlgrädde
- 2dlcréme fraiche
- 1tskingefära, färskriven
- 20gparmesan, riven
- 2mskhackad dill, färsk
- 1-2msksmör, skirad
- salt och peppar
Så lagar du
1. Salta och peppra laxen. Smörj dosan med det skirade smöret och lägg i laxen. Häll på apelsinläsk, samt saften från apelsin, grädde, ingefära, buljongtärning och vit balsamicovinäger.
2. Smöra ut créme fraiche och strö över den rivna parmesanen.
3. Strö över dillen och lägg på locket och ställ in på glöden eller på grillgallret. Låt stå i 15–20 minuter.
4. Värm snabbt brödet på glöden och servera tillsammans med laxlådan.