Laxlasagne

Laxlasagne

Publicerat:

Tillagningstid:

Eftersom laxen är salt behövs inget extra salt. Om du får över lasagne går det utmärkt att frysa den.

Ingredienser

4portioner

  • 1paket
    färska lasagneplattor, 250 g
  • 400 g
    skivad lax, kallrökt eller gravad eller hälften av varje
  • 1st
    liten purjolök
  • 1msk
    olivolja
  • 1påse(ar)
    tinad bladspenat, 450 g
  • 250g
    kesella, 10%
  • 2st
    ägg
  • 1krm
    nymald vitpeppar
  • 2–3 dl
    riven lagrad ost, t ex prästost

Tillbehör

  • 1påse(ar)
    blandad sallad, 150 g
  • 250g
    cocktailtomater

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den i olivolja.

3. Blanda samman kesella, ägg, spenat och den frästa purjolöken. Peppra.

4. Fördela lite av spenatblandningen i botten på en ugnsform. Varva sedan lasagneplattor, laxskivor och spenatblandning. Avsluta med spenat och strö till sist över osten.

5. Gratinera i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Servera med salladen.

Dela det här receptet med dina vänner!