Laxlasagne

Publicerat:
2013-03-06Tillagningstid:
Eftersom laxen är salt behövs inget extra salt. Om du får över lasagne går det utmärkt att frysa den.
Ingredienser
4portioner
- 1paketfärska lasagneplattor, 250 g
- 400 gskivad lax, kallrökt eller gravad eller hälften av varje
- 1stliten purjolök
- 1mskolivolja
- 1påse(ar)tinad bladspenat, 450 g
- 250gkesella, 10%
- 2stägg
- 1krmnymald vitpeppar
- 2–3 dlriven lagrad ost, t ex prästost
Tillbehör
- 1påse(ar)blandad sallad, 150 g
- 250gcocktailtomater
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den i olivolja.
3. Blanda samman kesella, ägg, spenat och den frästa purjolöken. Peppra.
4. Fördela lite av spenatblandningen i botten på en ugnsform. Varva sedan lasagneplattor, laxskivor och spenatblandning. Avsluta med spenat och strö till sist över osten.
5. Gratinera i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Servera med salladen.