Laxomelett

Laxomelett

Ingredienser

4portioner

  • 1paket
    bladspenat
  • 1st
    gul lök
  • 2msk
    olivolja
  • 2msk
    pinjenötter
  • 1/2tsk
    salt
  • 1/2tsk
    peppar
  • 1krm
    riven muskotnöt
  • 5st
    ägg
  • 100g
    rökt lax

Tillbehör:

  • Knäckebröd & sallad

Så lagar du

1. Tina spenaten i micron eller i en kastrull på spisen.

2. Skala och tärna potatis och lök. Fräs dem i olja i en stor stekpanna, gärna med "släpp lätt"-beläggning.

3. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna eller i ugn. Passa noga, de bränns lätt! Ställ åt sidan.

4. Skär spenatblocket i mindre bitar. Låt den fräsa med potatisen och löken. Salta och krydda.

5. Vispa äggen lätt och häll dem över potatis- och spenatfräset.

6. Fortsätt grädda på medelvärme tills äggen nästan stelnat. Rör med en gaffel så att omeletten blir jämnt gräddad.

7. Lägg på laxstrimlor och strö på pinjenötter. Låt laxen bli varm. Servera med knäckebröd och en sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!