Ingredienser
4portioner
- 1paketbladspenat
- 1stgul lök
- 2mskolivolja
- 2mskpinjenötter
- 1/2tsksalt
- 1/2tskpeppar
- 1krmriven muskotnöt
- 5stägg
- 100grökt lax
Tillbehör:
- Knäckebröd & sallad
Så lagar du
1. Tina spenaten i micron eller i en kastrull på spisen.
2. Skala och tärna potatis och lök. Fräs dem i olja i en stor stekpanna, gärna med "släpp lätt"-beläggning.
3. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna eller i ugn. Passa noga, de bränns lätt! Ställ åt sidan.
4. Skär spenatblocket i mindre bitar. Låt den fräsa med potatisen och löken. Salta och krydda.
5. Vispa äggen lätt och häll dem över potatis- och spenatfräset.
6. Fortsätt grädda på medelvärme tills äggen nästan stelnat. Rör med en gaffel så att omeletten blir jämnt gräddad.
7. Lägg på laxstrimlor och strö på pinjenötter. Låt laxen bli varm. Servera med knäckebröd och en sallad.