Laxpaket med rosmarinpotatis och romsås
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4stlaxfileér
- 3-4sttomater
- 1stpurjolök
- 2strödlök
- 1ströd paprika
- 2stlime frukter
- 1knippa(or)dill
- salt och citronpeppar
- 2dlcréme fraiche
- 2mskmajonäs
- 1/2burk(ar)stenbitsrom
- 8-10stpotatisar
- färsk rosmarin
Så lagar du
Salta o peppra laxfileérna lägg i folieark, ett ark per person. Skiva grönsakerna och en av lökarna, fördela dem över laxen. Pressa lime över fisk och grönsaker. Strö över dillen.
Gör liknande foliepaket med potatis och rosmarin.
stäng paketen o stoppa in ugn eller över grill ca 12-15 min
Såsen: Hacka den sista rödlöken och dillen fint. Blanda samman med stenbitsrom, créme fraiche och majonäs. Salta och peppra efter smak.
Ställ in i kylen till maten är klar.
Servera!
Marlene Häggblad
(Detta är ett tittarrecept, inte provlagat av redaktionen)