Laxpaté

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
8 - 10portioner
- 800gfärsk laxfilé, skinn- och benfri, skuren i bitar
- 2tsksalt
- 0,5krmcayennpeppar
- 4äggvitor
- 1mskpotatismjöl
- 5dlvisp- eller matlagningsgrädde, rumstempererad
- 1dlhackad dill
- 1paketkrabbpinnar, skurna i cm-stora bitar
Så lagar du
Smörj en avlång form, ca 1 ½ liter. Klipp till och lägg ett bakplåtspapper i botten.
Sätt ugnen på 200?. Lägg lax, salt, peppar och äggvitor i en matberedare och kör till en jämn massa.
Blanda ner potatismjöl och grädde. Bred ut hälften av färsen i formen.
Blanda resten av färsen med dill och krabbpinnar och bred över laxfärsen.
Täck formen med smord al-fole.
Ställ formen i en långpanna i nedre delen av ugnen. Fyll på hett vatten upp till halva formens
höjd.
Grädda ca 1 timme.
Låt kallna. Skär paten i bitar precis inför serveringen.
Smaksatt gärna 3 dl gräddfil med 1 msk forell- eller löjrom och bjud till den härliga patén. Enkelt och lyxigt!