Ingredienser

8 - 10portioner

  • 800g
    färsk laxfilé, skinn- och benfri, skuren i bitar
  • 2tsk
    salt
  • 0,5krm
    cayennpeppar
  • 4
    äggvitor
  • 1msk
    potatismjöl
  • 5dl
    visp- eller matlagningsgrädde, rumstempererad
  • 1dl
    hackad dill
  • 1paket
    krabbpinnar, skurna i cm-stora bitar

Så lagar du

Smörj en avlång form, ca 1 ½ liter. Klipp till och lägg ett bakplåtspapper i botten.

Sätt ugnen på 200?. Lägg lax, salt, peppar och äggvitor i en matberedare och kör till en jämn massa.

Blanda ner potatismjöl och grädde. Bred ut hälften av färsen i formen.

Blanda resten av färsen med dill och krabbpinnar och bred över laxfärsen.

Täck formen med smord al-fole.

Ställ formen i en långpanna i nedre delen av ugnen. Fyll på hett vatten upp till halva formens

höjd.

Grädda ca 1 timme.

Låt kallna. Skär paten i bitar precis inför serveringen.

Smaksatt gärna 3 dl gräddfil med 1 msk forell- eller löjrom och bjud till den härliga patén. Enkelt och lyxigt!

Dela det här receptet med dina vänner!