Laxpudding

Råvaror på träbricka

Publicerat:

Tillagningstid:

Krämig laxpudding, en gammal klassiker som aldrig blir gammal.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    rimmad laxfilé
  • 10st
    kalla kokta potatisar (fast potatis)
  • 1st
    finhackad gul lök
  • hackad dill
  • hackad persilja

Äggstanning

  • 4
    ägg
  • 3dl
    mjölk
  • 3dl
    grädde
  • vitpeppar

Så lagar du

1. Smörj en ugnssäker form. Fräs löken mjuk i en stekpanna och skiva potatisen

2. Varva sedan potatis, lök, dill, persilja och lax. Salta och peppra mellan varje lager. Är laxen väldigt salt behöver man kanske inte salta alls.

3. Avsluta med ett lager potatis.
 

Äggstanning

1. Vispa ihop äggstanningen och slå den över laxpuddingen i formen.

2. Strö på lite ströbröd på toppen och klicka ut lite smör.

3. Grädda sedan i ca 40 min i 200°, tills ytan fått fin färg.

Servera med skirat smör och sallad

Dela det här receptet med dina vänner!