Laxpudding

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Krämig laxpudding, en gammal klassiker som aldrig blir gammal.
Ingredienser
4portioner
- 400grimmad laxfilé
- 10stkalla kokta potatisar (fast potatis)
- 1stfinhackad gul lök
- hackad dill
- hackad persilja
Äggstanning
- 4ägg
- 3dlmjölk
- 3dlgrädde
- vitpeppar
Så lagar du
1. Smörj en ugnssäker form. Fräs löken mjuk i en stekpanna och skiva potatisen
2. Varva sedan potatis, lök, dill, persilja och lax. Salta och peppra mellan varje lager. Är laxen väldigt salt behöver man kanske inte salta alls.
3. Avsluta med ett lager potatis.
Äggstanning
1. Vispa ihop äggstanningen och slå den över laxpuddingen i formen.
2. Strö på lite ströbröd på toppen och klicka ut lite smör.
3. Grädda sedan i ca 40 min i 200°, tills ytan fått fin färg.
Servera med skirat smör och sallad