Laxpudding på gravad lax, brynt smör med smak av ansjovis

Ingredienser
4portioner
Laxpudding
- 800 gkokt kall potatis
- 500ggravad lax
- 2 stgula lökar
- 4stägg
- 3dlmjölk
- 1dlgrädde
- 1knippa(or)dill
- 2msksmör
Brynt smör
- 100gsmör
- 4stansjovisfiléer, grov hackade
- 1mskdill
Så lagar du
Sätt ugnen på 180 grader. Skala och strimla löken, stek den gyllenbrun i smör på svag värme. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Skär dillen men spara ett par kvistar till garnering.
Smörj en form, gärna med löstagbar kant, ca 5 cm hög samt 24 cm i diameter och klä insidan av kanterna med ett lager lax. Låt skivorna hänga ut över kanten. Varva sedan potatis, lök, dill och lax. Salta lätt och peppra mellan varven. Vik över laxskivorna i sista lagret och tryck till lite.
Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, salta lätt och peppra och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter. Prova med en sticka att den är färdig.
Bryn smöret i en kastrull och lägg i den grovhackade ansjovisen, garnera med några dillkvistar.
Servera allt rykande hett med smöret vid sidan om.