Laxrulle med pepparrotsost på salladsbädd

Laxrulle med pepparrotsost på salladsbädd

Ingredienser

4portioner

  • blandade salladssorter
  • färska blandade örtkryddor
  • 12skiva(or)
    kallrökt lax

Till fyllning

  • 2dl
    kesella, 10% fett
  • 1dl
    philadelfiaost, Buko naturell eller annan färskost
  • pepparrot, riven
  • 1/2st
    citron, saften (valfritt)
  • salt & peppar

Citronvinägrett

  • 2msk
    olivolja
  • 1st
    citron, saft och rivet skal
  • 2msk
    vatten
  • salt & peppar
  • 1st
    vitlök, pressad

Så lagar du

1. Bred ut plastfolie på köksbänken. Lägg ut 12 skivor rökt lax omlott så att de sitter ihop.

2. Blanda ihop fyllningen och bred ut den på laxen.

3. Rulla ihop laxen med hjälp av plasten, ungefär som man gör en rulltårta.

4. Ställ in i frysen en halv timme eller längre. Kan förberedas dagar i förväg. (Ta ur laxen ur frysen en halv timme innan du skivar den. Låt stå framme ytterligare en halvtimme innan servering.)

4. Gör en bädd av sallad och färska örtkryddor.

5. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och häll över salladen.

5. Lägg den skivade laxen ovanpå salladen.

Dela det här receptet med dina vänner!