Laxrulle med pepparrotsost på salladsbädd

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- blandade salladssorter
- färska blandade örtkryddor
- 12skiva(or)kallrökt lax
Till fyllning
- 2dlkesella, 10% fett
- 1dlphiladelfiaost, Buko naturell eller annan färskost
- pepparrot, riven
- 1/2stcitron, saften (valfritt)
- salt & peppar
Citronvinägrett
- 2mskolivolja
- 1stcitron, saft och rivet skal
- 2mskvatten
- salt & peppar
- 1stvitlök, pressad
Så lagar du
1. Bred ut plastfolie på köksbänken. Lägg ut 12 skivor rökt lax omlott så att de sitter ihop.
2. Blanda ihop fyllningen och bred ut den på laxen.
3. Rulla ihop laxen med hjälp av plasten, ungefär som man gör en rulltårta.
4. Ställ in i frysen en halv timme eller längre. Kan förberedas dagar i förväg. (Ta ur laxen ur frysen en halv timme innan du skivar den. Låt stå framme ytterligare en halvtimme innan servering.)
4. Gör en bädd av sallad och färska örtkryddor.
5. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och häll över salladen.
5. Lägg den skivade laxen ovanpå salladen.