Ingredienser
4portioner
Gårdagens lax
- 1/2 stisbergssalladshuvud
- 1ask(ar)körsbärstomater
ev. krutonger från måndagen
- 1paketfrysta haricot verts
- 2sthårdkokta ägg
Green goddess dressing:
- 1dlmajonnäs
- 1dlcrème fraiche
- 1stavokado
- 1/2 dlhackad salladslök
- 2mskhackad bladpersilja
- 1mskhackad gräslök
- 2-3 stbasilikablad
saft från 1/2 citron
- 2stsardeller
Salt och peppar
Så lagar du
Hacka salladslöken, persiljan, gräslöken och basilikabladen fint. Stavmixa alla ingredienser till dressingen. Värm haricot verts enligt anvisningarna på förpackningen. Skala äggen och skär i kvartar.
Hacka salladen och lägg upp alla ingredienser till salladen på ett stort fat. Servera med dressing till och låt var och en komponera sin sallad.