Laxtartar

Laxtartar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tartar är en enkel och elegant liten förrätt. Snabb att sno ihop och lätt att variera. Här är en variant med äpple, ingefära och pinjenötter.

Ingredienser

8portioner

  • 300g
    lax
  • ½st
    rödlök
  • 1st
    grönt äpple, t ex Granny Smith
  • 5-6st
    kapris
  • 1 msk
    ingefära, finriven
  • ½dl
    pinjenötter
  • 1st
    citron, skal och saft
  • 1-2msk
    olivolja
  • ärtskott eller salladskrasse
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Skär laxen i små tärningar. Kärna ur och finhacka äpplet. Hacka lök och kapris. Blanda samman lax, äpple, rödlök, kapris, riven ingefära, rivet citronskal. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Låt vila i kylen.

2. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.

3. Forma tartaren till lagom stora ”biffar”. Strö över pinjenötter och salladskrasse, ringla över en fin olivolja.

Dela det här receptet med dina vänner!