Laxtartar

Publicerat:
2016-11-08Tillagningstid:
Tartar är en enkel och elegant liten förrätt. Snabb att sno ihop och lätt att variera. Här är en variant med äpple, ingefära och pinjenötter.
Ingredienser
8portioner
- 300glax
- ½strödlök
- 1stgrönt äpple, t ex Granny Smith
- 5-6stkapris
- 1 mskingefära, finriven
- ½dlpinjenötter
- 1stcitron, skal och saft
- 1-2mskolivolja
- ärtskott eller salladskrasse
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Skär laxen i små tärningar. Kärna ur och finhacka äpplet. Hacka lök och kapris. Blanda samman lax, äpple, rödlök, kapris, riven ingefära, rivet citronskal. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Låt vila i kylen.
2. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
3. Forma tartaren till lagom stora ”biffar”. Strö över pinjenötter och salladskrasse, ringla över en fin olivolja.