Laxtartar med löjrom

Laxtartar med löjrom

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett festligare sätt att servera på, perfekt som förrätt eller bufférätt till påskbordet!

Ingredienser

  • 300g
    laxfilé, gärna salmalax
  • 2st
    vårlökar
  • 10st
    cornichons
  • 1st
    liten knippa gräslök
  • 3msk
    kapris, gärna inlagd i salt
  • 1msk
    dijonsenap
  • skal och saft från 1 citron
  • salt och peppar
  • 1dl
    smetana
  • Löjrom

Så lagar du

1. Tärna laxen fint. Skär lök, cornichons, gräslök och kapris smått. Blanda med laxtärningarna, citron, dijonsenap till en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.

2. Lägg tartaren i äggskal, eller på ett tunt knäckebröd eller fröknäcke (se relaterat recept). Klicka på smetana och löjrom.

Dela det här receptet med dina vänner!