Laxtartar på toast med apelsin och basilika

Publicerat:
2012-11-02Ingredienser
4portioner
- 400gskinn- och benfri laxfilé
- 2tskströsocker
- 1tsksalt
- 1nypa(or)nymalen vitpeppar
- finrivet skal av en halv apelsin
- 7-8ststora basilikablad
- 2/3dlcreme fraiche 34 %
- 1mskfransk senap
Servering
- 4stsmörstekta rundlar av formbröd
- 16stkräftstjärtar
- lite krispigt grönt, t ex ärtskott, vänt i en gnutta olivolja
Så lagar du
Skär laxen i 1/2-cm kuber. Blanda socker, salt och peppar, fördela över laxen och rör om. Blanda ner rivet apelsinskal. Låt grava i kyl cirkaa 30 min. Strimla basilikan och blanda med creme fraiche och senap. Rör ner i laxblandningen.
Servering: Fördela laxen på brödet. Trä upp kräftstjärtarna på snygga cocktailpinnar och lägg på, lägg en tuss sallad bredvid.
Tips på dryck:
2012 Saint Clair Sauvignon Blanc
Nr 6382, 99 kr
2011 Sancerre Les Baronnes
Nr 32253, 159 kr
Alkoholfritt
2011 Natureo Free Muscat
Nr 1912, 49 kr