Laxtartar på toast med apelsin och basilika

Laxtartar på toast med apelsin och basilika

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    skinn- och benfri laxfilé
  • 2tsk
    strösocker
  • 1tsk
    salt
  • 1nypa(or)
    nymalen vitpeppar
  • finrivet skal av en halv apelsin
  • 7-8st
    stora basilikablad
  • 2/3dl
    creme fraiche 34 %
  • 1msk
    fransk senap

Servering

  • 4st
    smörstekta rundlar av formbröd
  • 16st
    kräftstjärtar
  • lite krispigt grönt, t ex ärtskott, vänt i en gnutta olivolja

Så lagar du

Skär laxen i 1/2-cm kuber. Blanda socker, salt och peppar, fördela över laxen och rör om. Blanda ner rivet apelsinskal. Låt grava i kyl cirkaa 30 min. Strimla basilikan och blanda med creme fraiche och senap. Rör ner i laxblandningen.

Servering: Fördela laxen på brödet. Trä upp kräftstjärtarna på snygga cocktailpinnar och lägg på, lägg en tuss sallad bredvid.

Tips på dryck:
2012 Saint Clair Sauvignon Blanc
Nr 6382, 99 kr

2011 Sancerre Les Baronnes
Nr 32253, 159 kr

Alkoholfritt
2011 Natureo Free Muscat
Nr 1912, 49 kr

Dela det här receptet med dina vänner!