LCHF-laxbiffar med limeaioli

Publicerat:
2018-09-18Goda laxbiffar med läcker aioli. En komplett måltid som lunch eller middag tillsammans med limeaioli som fettkälla
Ingredienser
4portioner
- 4stlaxfiléer, upptinade (cirka 500 gram)
- 1stägg
- 1stgul lök, hackad
- 1stcitron, rivet skal och saft
- 1sturkärnad röd chilipeppar
- 1tsksalt
- 1krmsvartpeppar
Limeaioli
- 2klyfta(or)vitlök, pressade
- 1msklimesaft
- 1mskdijonsenap
- 1stägg
- 2dlneutral rapsolja
- 1tskrivet limeskal
- salt
- peppar
Så lagar du
Laxbiffar
1. Mixa allt i en matberedare med kniv till en färs (laxbitarna går bra att lägga i hela i matberedaren).
2. Forma lagom stora biffar med lite blöta händer. Stek i smör ca 2 minuter på varje sida på ganska hög värme.
Limeaioli
1. Alla ingredienserna till aiolin ska vara i samma temperatur, alltså kylskåpskalla. Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten på skålen. Sätt på stavmixern och mixa till aiolin gått ihop så den är krämig i konsistensen. Smaka av med salt och peppar.
2. Servera med olika gröna bladgrönsaker tex spenatblad ringla gärna lite fin olivolja och lite flingsalt över. Lägg laxbiffarna ovanpå bladgrönsakerna och två klickar limeaioli bredvid.