Leftover Key lime pie

Publicerat:
2018-12-05Tillagningstid:
Klassikern Key lime pie får sej ett ordentligt uppsving när vi gör pajbotten av bl.a. torrt bröd och återstoden av ett kexpaket. Den blir fantastiskt fräsch med sin syrlighet och den smakrika bottnen, så sätt på kaffet, här ska det fikas!
Ingredienser
6 - 8portioner
- 300gblandade rester ur skåpet: torrt bröd, kex, salta pinnar m.m.
- 150gsmör
- 400gkondenserad mjölk
- 3äggulor
- 5lime
- 300gvispgrädde
- 1mskolivolja, fruktig
- 2mskflorsocker
- limeblad till garnering
Så lagar du
1. Värm ugnen till 165 grader.
2. Mixa bröd och kexrester till smulor i matberedare. Bind med rumstempererat smör.
3. Pressa ut i en springform, var noga med att den är tät.
4. Baka i ugn cirka 15 minuter, tag ut och låt svalna.
5. Vispa äggula till luftig.
6. Tillsätt kondenserad mjölk och vispa i 2 minuter.
7. Tillsätt rivet skal av 4 lime och 1 ½ dl färskpressad limejuice, vispa ytterligare ett par minuter.
8. Häll upp i formen och baka i cirka 17–20 minuter. Tag ut och kyl, gärna över natten.
9. Vispa grädden lätt och smaksätt med florsocker och olivolja.
10. Toppa pajen med olivgrädde vid servering.
11. Garnera med lime och ev limeblad.