Leftover Key lime pie

Leftover Key lime pie.

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassikern Key lime pie får sej ett ordentligt uppsving när vi gör pajbotten av bl.a. torrt bröd och återstoden av ett kexpaket. Den blir fantastiskt fräsch med sin syrlighet och den smakrika bottnen, så sätt på kaffet, här ska det fikas!

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 300g
    blandade rester ur skåpet: torrt bröd, kex, salta pinnar m.m.
  • 150g
    smör
  • 400g
    kondenserad mjölk
  • 3
    äggulor
  • 5
    lime
  • 300g
    vispgrädde
  • 1msk
    olivolja, fruktig
  • 2msk
    florsocker
  • limeblad till garnering

Så lagar du

1. Värm ugnen till 165 grader.

2. Mixa bröd och kexrester till smulor i matberedare. Bind med rumstempererat smör.

3. Pressa ut i en springform, var noga med att den är tät.

4. Baka i ugn cirka 15 minuter, tag ut och låt svalna.

5. Vispa äggula till luftig.

6. Tillsätt kondenserad mjölk och vispa i 2 minuter.

7. Tillsätt rivet skal av 4 lime och 1 ½ dl färskpressad limejuice, vispa ytterligare ett par minuter.

8. Häll upp i formen och baka i cirka 17–20 minuter. Tag ut och kyl, gärna över natten.

9. Vispa grädden lätt och smaksätt med florsocker och olivolja.

10. Toppa pajen med olivgrädde vid servering.

11. Garnera med lime och ev limeblad.

Dela det här receptet med dina vänner!