Libanesisk tartar i spetskål

Publicerat:
2016-03-23Det libanesiska köket har inspirerat till den här rätten som kombinerar olika typ av tillagning, kryddor och fräschör. Det råa köttet grillas lätt på ytan för att ge karaktär åt tartaren och blandas sedan med välkryddad bulgur. Tartaren förenas med örtrik tomatsallad och rostade nötter/mandlar till små knyten i blancherade kålblad – delikat fingerfood.
Ingredienser
- 200gnötkött (inre stek)
- 120gbulgur, kokt i buljong
- buljong
- 1stgul lök, finhackad
- 1tskspiskummin
- 1tskkorianderfrön, krossade
- 3stlagerblad
- 2sttomater, mogna
- ½mskkoriander, hackad
- ½dlpersilja, hackad
- 1mskmynta, hackad
- olivolja
- salt, svartpeppar
- 1stspetskål eller savoykål
- 2mskmandel eller cashewnötter, rostade och hackade
Så lagar du
1. Koka bulgur i buljong kryddad med spiskummin, korianderfrön och lagerblad.
2. Grilla köttet bara lätt på ytan med en brännare för att få en tillredd, grillad smak. Finhacka köttet.
3. Blanda med kokt bulgur, rå lök, salt och svartpeppar.
4. Till tomatsalladen - blanda tärnad tomat med persilja, koriander och mynta. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.
5. Blanchera kålbladen i kraftigt saltat vatten.
6. Lägg en klick tartar på varje blad. Toppa med tomatsallad och rostad mandel/cashewnöt och vik ihop till ett knyte.