Libanesisk tartar i spetskål

Publicerat:
2015-11-27Tillagningstid:
Kåldolmar – fast i råbiffsvariant.
Ingredienser
2 - 4portioner
- 200gnötkött, innanlår
- 120gkokt bulgur
- 1msksilverlök, finhackad
- 1stchili, finhackad
- 1tskspiskummin
- ½mskhackad koriander
- ½dlhackad persilja
- 2mskhackad rostad mandel eller cashew
- 1mskhackad mynta
- 1stspetskål
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Plocka yttersta bladen. Fintärna de inre. Koka de yttre bladen hastigt i lättsaltat vatten och kyl snabbt i kallt vatten.
2. Koka den tärnade kålen mjuk i lättsaltat vatten. Kyl i kallt vatten. Blanda med silverlök, kött (finhackat eller malet), bulgur, chili, nötter, olja och hackade örter.
3. Smaka av med salt och peppar.
Dryckestips
Yeni Raki 45 %, Turkiet (700 ml)
Varunummer:94
311 kr
Ayran/dugh, drickyoghurt från Mellanöstern och Centralasien
(säljs i välsorterade livsmedelsbutiker)