Lime-pickles

Publicerat:
2012-10-24Gott tillbehör till fiskrätter och kalvrätter.
Ingredienser
4portioner
- 6stlime
- 1tsksalt
- 2tsksenapsfrön
- 2tskkumminfrön
- 2tskfänkålsfrön
- 2tskgurkmeja
- 1tskbockhornsfrön
- 2stfinhackad grön chili ca 3 cm långa
- 2strivna klyftor vitlök
- 1mskriven ingefära
- 1mskfarinsocker
- 2dlmatolja
Så lagar du
1. Tvätta och dela lime i 8 klyftor, skär bort den vita mittensträngen. Lägg i en bunke, strö över salt. Låt stå.
2. Torrosta senapsfrön, kumminfrön, fänkålsfrön, gurkmeja, bockhornsfrön i en stekpanna ca 1-2 minuter. Lägg i en mortel och mortla till ett pulver.
3. Ta samma stekpanna och häll i oljan, vitlöken, ingefäran, råsockret samt den gröna chilin, stek på svag värme i ca 2-3 minuter.
4. Lägg i limen och kryddblandningen i oljan och låt småkoka i ca 6-8 minuter, eller tills limeskalet mjuknat.
5. Häll upp i steriliserade glasburkar. Serveras med fördel till fiskrätter samt kalvrätter.