Ingredienser
4portioner
- 600glaxfilé
- 2stlime
- citronpeppar
- vitpeppar
- dill, finhackad
- ½stzucchini
- ½stpurjolök
- 1stmorot
- 1dlgrönskasbuljong
- persilja
Så lagar du
1. Lägg laxfilén på ett fat med skinnsidan ner. Pressa över limesaften och strö över citronpeppar, vitpeppar och den finhackade dillen.
2. Låt stå i kylen och dra i en halvtimme.
3. Stek därefter laxfilén hastigt på båda sidor men med skinnsidan ner först.
Sauterade grönsaker
1. Smält smör i botten på en gryta, lägg ner de strimlade grönsakerna och låt dom svettas under lock i 5 minuter. Tag av locket och häll i 1 dl grönsaksbuljong. Låt ångkoka i 5 minuter.
2. Strö över vitpeppar och finhackad persilja.
3. Servera med sallad och ris eller kokt potatis.
Somrig creme fraiche-sås
2 dl creme fraiche
1 msk majonäs
2 msk dijonsenap (går bra med annan senap)
1 msk honung
en handfull gräslök/dill/persilja (eller annat grönt från trädgården)
½ dl vitt vin (eller pressad lime)
en nypa vitpeppar
Blandas samman, smakas av med vitvin och vitpeppar. Passar till all sorts fisk.