Limemarinerad tonfisk med pesto

Limemarinerad tonfisk med pesto

Publicerat:

Ingredienser

2portioner

  • 200g
    Tonfiskkotletter
  • 140g
    Pasta, till exempel Linguine
  • 1 1/2msk
    Pesto
  • Saften från två limefrukter + skal (fint rivna)
  • 1msk
    Thailändsk fisksås
  • Salt och peppar
  • 1msk
    Olivolja

Så lagar du

Blanda saften från limefrukterna, den thailändska fisksåsen, olivoljan och saltet och pepparen till en marinad. Gnugga därefter in den i tonfisken. Lägg fisken i en försluten plastpåse och låt den ligga och dra några timmar i kylskåpet. Hetta upp olivoljan i en panna, lägg i den marinerade tonfisken och stek i cirka 1-2 minuter per sida (beroende på tjocklek). Fiskköttet skall forfarande vara riktigt rosa i mitten. Samtidigt som du steker kan du passa på och koka pastan. När pastan är klar blandar du ner peston och serverar den tillsammans med tonfisken.

Dela det här receptet med dina vänner!