Limemarinerad tonfisk med pesto

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
2portioner
- 200gTonfiskkotletter
- 140gPasta, till exempel Linguine
- 1 1/2mskPesto
- Saften från två limefrukter + skal (fint rivna)
- 1mskThailändsk fisksås
- Salt och peppar
- 1mskOlivolja
Så lagar du
Blanda saften från limefrukterna, den thailändska fisksåsen, olivoljan och saltet och pepparen till en marinad. Gnugga därefter in den i tonfisken. Lägg fisken i en försluten plastpåse och låt den ligga och dra några timmar i kylskåpet. Hetta upp olivoljan i en panna, lägg i den marinerade tonfisken och stek i cirka 1-2 minuter per sida (beroende på tjocklek). Fiskköttet skall forfarande vara riktigt rosa i mitten. Samtidigt som du steker kan du passa på och koka pastan. När pastan är klar blandar du ner peston och serverar den tillsammans med tonfisken.