Limepannacotta med mango och passionsfrukt

Publicerat:
2022-10-12Tillagningstid:
Len pannacotta med fräsch smak av lime och vanilj – underbart god till de flesta frukter och bär. Med mango och passionsfrukt blir det härligt exotisk smak.
Ingredienser
4portioner
- 2gelatinblad
- 3dlvispgrädde, 40%
- 1dlmjölk, 3%
- 1lime, finrivet skal
- 4mskströsocker
- ½vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsocker
Tillbehör
- 1paketfryst tärnad mango eller 1 färsk mango
- 2färska passionsfrukter eller fryst
Så lagar du
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.
2. Koka upp grädde, mjölk, finrivet limeskal, socker, halverad och urskrapad vaniljstång i en liten kastrull. Sila blandningen.
3. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma gräddmjölken. Vispa ner vaniljsocker om du har det.
4. Fördela blandningen i små glas eller koppar. Låt stelna i kyl minst 3 timmar.
5. Halvera och kärna ur mangon och skär fruktköttet i små tärningar. Blanda mango och passionsfrukt. Fördela blandningen över pannacottan strax före serveringen.