Limepannacotta med mango och passionsfrukt

Limepannacotta med mango och passionsfrukt

Publicerat:

Tillagningstid:

Len pannacotta med fräsch smak av lime och vanilj – underbart god till de flesta frukter och bär. Med mango och passionsfrukt blir det härligt exotisk smak.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    gelatinblad
  • 3dl
    vispgrädde, 40%
  • 1dl
    mjölk, 3%
  • 1
    lime, finrivet skal
  • 4msk
    strösocker
  • ½
    vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsocker

Tillbehör

  • 1paket
    fryst tärnad mango eller 1 färsk mango
  • 2
    färska passionsfrukter eller fryst

Så lagar du

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.

2. Koka upp grädde, mjölk, finrivet limeskal, socker, halverad och urskrapad vaniljstång i en liten kastrull. Sila blandningen.

3. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma gräddmjölken. Vispa ner vaniljsocker om du har det.

4. Fördela blandningen i små glas eller koppar. Låt stelna i kyl minst 3 timmar.

5. Halvera och kärna ur mangon och skär fruktköttet i små tärningar. Blanda mango och passionsfrukt. Fördela blandningen över pannacottan strax före serveringen.

Dela det här receptet med dina vänner!