Lingon- och rödvinsinkokta päron med mynta

Lingon- och rödvinsinkokta päron med mynta

Ingredienser

4portioner

  • 2 1/2dl
    rödvin
  • 3dl
    socker
  • 4st
    päron, t ex Conference eller annan fast sort
  • 2 1/2dl
    hela lingon (ca 225 g)

Mjukglass till servering:

  • 3dl
    vaniljglass
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1knippa(or)
    färsk mynta

Så lagar du

För bästa resultat, gör päronen dagen innan för färgens och smakens skull.

Koka upp rödvin och socker. Skala päronen, låt stjälken vara kvar. Skär av botten på päronen så att de kan stå. Lägg päronen på sidan i lagen och låt småkoka ca 10 minuter. Lägg sist i lingonen och ta kastrullen av spisen. Låt svalna under lock.

Mjukglass till servering:

Vispa grädden. Blanda med glassen och vispa ihop till mjukglass.

Värm päronen i lagen då de ska serveras.

Ställ ett päron på varje tallrik och häll över den varma såsen. Hacka myntan och strö över. Servera med mjukglassen.

Dela det här receptet med dina vänner!