Lingonstrutar

Publicerat:
2016-11-22Tillagningstid:
Frasiga strutar fyllda med läcker sötsyrlig lingongrädde.
Ingredienser
6portioner
Strutar
- 50grumsvarmt smör
- 1stäggvita
- ¾dlflorsocker (45 g)
- ¾dlvetemjöl (45 g)
Lingongrädde
- 2dlvispgrädde
- 6mskrårörda lingon
Garnering
- några frysta lingon
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa vitan. Vispa sedan smör och florsocker mjukt och pösigt. Vispa ner äggvitan och sikta sedan vetemjölet.
3. Rita 6–7 rundlar, cirka 12 cm, på ett bakplåtspapper. Vänd papperet och bred ut smeten i rundlarna.
4. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter. Ta ut dem och rulla ihop dem till strutar medan de är varma, använda bomullshandskar om du är känslig för värme. Ställ dem i glas. Om de hinner kallna för mycket kan du sätta in dem i ugnen igen så att de mjuknar.
5. Gör lingongrädde: Vispa grädden och smaksätt med lingonsylt.
6. Fyll de kalla strutarna med lingongrädden. Garnera med några lingon och servera genast.