Linguine med krabba och prosecco

Publicerat:
2020-06-03Krabba och mousserande vin i en fantastisk kombination som ger lyxkänsla utan att kosta skjortan. Prosecco är ett måste för Gino D'Acampo i Venedig.
Ingredienser
2portioner
- 250glinguine
- 2mskolivolja
- 2klyfta(or)vitlök, skurna i små tärningar
- 100gkörsbärstomater, halverade
- efter smakchiliflakes
- 1citron, zesten
- 1dlprosecco
- 250gkrabbkött, färskt
- 60goliver, kärnorna borttagna, delade
- 1 buntpersilja, grovhackad
Så lagar du
1. Koka linguini i saltat vatten till al dente.
2. Medan pastan kokar, halvera tomaterna. Lägg vitlök, olivolja och chiliflakes i en stor stekpanna. Sätt på värmen och fräs vitlöken i en minut och lägg sedan ner tomater och rör runt. Låt koka i två minuter till, tills tomaterna blir mjuka utan att ha kokat sönder helt.
3. Öka värmen och häll i prosecco. Låt koka upp och avdunsta.
4. Lägg i krabbkött, gröna oliver och persilja och stäng av värmen. Lägg pastan i krabbsåsen och rör snabbt ihop.
5. Riv över citronzest och servera med mer chiliflakes och ett glas kall prosecco.