Linsgryta

Linsgryta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Med smaker från Indien av garam masala, en god kryddblandning som innehåller bl a spiskummin, kardemumma, koriander, kanel och nejlikor. En utmärkt gryta att ta med i lunchlåda och du kan också frysa in linsröran. Det finns råris som är förprepararerat så att det bara tar 10 minuter att koka.

Ingredienser

4portioner

  • 4dl
    torkade gröna linser
  • 1st
    gul lök
  • 1msk
    olja
  • 1msk
    garam masala
  • 1st
    5-kronas-stor bit färsk ingefära
  • 1 ½ tsk
    salt
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk, 400 ml
  • 400g
    krossade tomater
  • ev 1 st
    röd chili, finhackad
  • råris

Så lagar du

1. Lägg linserna i kallt vatten medan du förbereder resten. Hacka löken och fräs den i olja tills den blir mjuk.

2. Tillsätt garam masala och riv ner ingefäran i löken. Tillsätt salt, kokosmjölk, tomater, 4 dl vatten och avrunna linser.

3. Koka upp under omrörning och sjud sedan försiktigt under lock ca 20 minuter eller tills linserna är kokta. Tillsätt mer vatten om det behövs och smaka av. Tillsätt ev finhackad röd chili.

4. Servera med fullkornsris.

Dela det här receptet med dina vänner!