Linsplättar

Publicerat:
2016-04-21Krispiga linsplättar med hetta från färska kryddor. Kan serveras som ett tillbehör eller som en egen rätt.
Ingredienser
20portioner
- 200gröda linser
- 1mskhackad ingefära
- 1vitlöksklyfta
- 1tsksalt
- ½chilifrukt
- 1tskspiskummin
- 1tskkoriander
- 2mskvetemjöl
- smör eller olja till steknning
Valfria ingredienser
- koriander
- hackad spenat
- hackad paprika
- rostad mandel eller valnötter
- torkad frukt
- finhackad rödlök
- timjan
- gurkmeja
Så lagar du
1. Skölj linserna minst 4 gånger i kallt vatten och blötlägg sedan i minst två timmar. Häll sen av.
2. Tillssätt hackad ingefära, vitlök, salt, chili, spiskummin, koriander och vetemjöl. Blanda sedan allt i en matberedare.
3. Värm upp en stekpanna med olja eller smör.
4. Forma smeten till plättar och stek några minuter på varje sida tills de får en krispig yta.
Servera gärna med chutney.