Linsplättar

Plättar i stekpanna

Publicerat:

Krispiga linsplättar med hetta från färska kryddor. Kan serveras som ett tillbehör eller som en egen rätt.

Ingredienser

20portioner

  • 200g
    röda linser
  • 1msk
    hackad ingefära
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1tsk
    salt
  • ½
    chilifrukt
  • 1tsk
    spiskummin
  • 1tsk
    koriander
  • 2msk
    vetemjöl
  • smör eller olja till steknning

Valfria ingredienser

  • koriander
  • hackad spenat
  • hackad paprika
  • rostad mandel eller valnötter
  • torkad frukt
  • finhackad rödlök
  • timjan
  • gurkmeja

Så lagar du

1. Skölj linserna minst 4 gånger i kallt vatten och blötlägg sedan i minst två timmar. Häll sen av.

2. Tillssätt hackad ingefära, vitlök, salt, chili, spiskummin, koriander och vetemjöl. Blanda sedan allt i en matberedare. 

3. Värm upp en stekpanna med olja eller smör.

4. Forma smeten till plättar och stek några minuter på varje sida tills de får en krispig yta.

Servera gärna med chutney.

Dela det här receptet med dina vänner!