Linsrätt från Mellersta Östern
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1stgul lök
- 2mskoliv- el rapsolja
- 3dlpuylinser
- skal och saft av 1 citron
- 3tskmalen spiskummin
- 2stvitlöksklyftor
- 8-10droppe(ar)tabasco
- 8dlvatten
- salt
- 0,5dlhackad koriander el persilja
- 8stsmå rödbetor
- matlagningsyoghurt
Så lagar du
Skala och hacka löken. Fräs den lätt i hälften av oljan.
Skölj linserna och lägg i dem, tillsätt skal och saft av citron, spiskummin, vitlök och tabasco.
Tillsätt vattnet och låt koka upp och sedan sjuda ca 20 minuter.
Smaka av med salt och strö över örtkryddor.
Skala och skiva rödbetorna. Stek dem på svag värme i resten av oljan. Vänd dem då och då.
Servera linserna med rödbetor och en klick yoghurt.
Gästkock: Inga-Britt Sundqvist i Vegetariska kokboken, ICA Bokförlag.