Linsrätt från Mellersta Östern

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gul lök
  • 2msk
    oliv- el rapsolja
  • 3dl
    puylinser
  • skal och saft av 1 citron
  • 3tsk
    malen spiskummin
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 8-10droppe(ar)
    tabasco
  • 8dl
    vatten
  • salt
  • 0,5dl
    hackad koriander el persilja
  • 8st
    små rödbetor
  • matlagningsyoghurt

Så lagar du

Skala och hacka löken. Fräs den lätt i hälften av oljan.

Skölj linserna och lägg i dem, tillsätt skal och saft av citron, spiskummin, vitlök och tabasco.

Tillsätt vattnet och låt koka upp och sedan sjuda ca 20 minuter.

Smaka av med salt och strö över örtkryddor.

Skala och skiva rödbetorna. Stek dem på svag värme i resten av oljan. Vänd dem då och då.

Servera linserna med rödbetor och en klick yoghurt.

Gästkock: Inga-Britt Sundqvist i Vegetariska kokboken, ICA Bokförlag.

Dela det här receptet med dina vänner!