Linssoppa

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6portioner
- 1purjolök
- 2morötter
- 1vitlöksklyfta
- 2mskolivolja
- 1msktomatpuré
- 2tskchilipulver
- 4dltorkade röda linser, sköljda
- 1burk(ar)krossade tomater, gärna med chili (ca 400 g)
- ca 1½litervatten
- 3höns- eller grönsaksbuljongtärningar
Så lagar du
1. Strimla purjolöken, tärna morötterna och fräs alltsammans i olivolja tillsammans med pressad vitlök. Fräs tills löken är mjuk.
2. Tillsätt tomatpuré och chilipulver och fräs en ½ minut. Tillsätt linserna, tomaterna, 1 1/4 liter vatten och buljongtärningar. Sjud under lock ca 20 min tills linserna är mjuka och börjar mosa sig. Späd med mer vatten om det behövs.
3. Smaka av om det eventuellt behövs salt. Servera med en klick yoghurt och eventuellt slantar av stekt kryddig korv t ex chorizo.
Om du inte gillar starka saker kan du ta vanliga krossade tomater.