Linssoppa

Ingredienser
- 4dlgula linser
- 1stliten gul lök
- 1mskolivolja
- 6dlvatten
- 2-3tsksalt
- efter smaksvartpeppar, nymald
- 1tskspiskummin
- 1knippa(or)bladpersilja (blir ca 0,5 dl finhackad)
Till servering
- efter smakRädisor
- efter smakvit ost
- efter smakoliver
- 1/2stcitron
Så lagar du
1.Skölj linserna i vatten.
2. Skala och finhacka lök. Lägg löken i en gryta eller kastrull tillsammans med olivolja och fräs tills den är mjuk och genomskinlig men utan att den tar färg.
3. Tillsätt linser och vatten. Krydda med salt, svartpeppar och spiskummin. Låt puttra på låg värme i ca 15 minuter. Rör om med jämna mellanrum så att inte linserna bränner vid. Späd ev med mer vatten.
4. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
5. Strö över hackad persilja precis innan servering.
Servera gärna med rädisor, lite vit ost och oliver.