Linssoppa med bacon och lök

Publicerat:
2015-11-24Tillagningstid:
Rökigheten och sältan i baconen, lökens sötma och linsernas krämighet ger en mustig helhetsupplevelse i denna värmande soppa.
Ingredienser
3 - 6portioner
- 4skiva(or)bacon
- 1mskolivolja
- 1stgul lök
- 1paketröda linser (ca 400 g)
- 1stlagerblad
- svartpeppar
- vatten
Så lagar du
1. Strimla bacon. Fräs i olja i en kastrull. Hacka löken grovt och tillsätt i kasstrullen, men sänk värmen lite.
2. Skölj linserna och tillsätt i kastrullen. Slå över vatten så att det täcker. Peppra och låt koka i ca 20 minuter. Blir det för torrt, slå på mer vatten.
3. Ta bort lagerbladet och mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt.