Ljummen kycklingsallad med quinoa

Publicerat:
2017-02-08Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 600gsmå fina innerfiléer av kyckling
- 1mskolivolja
- salt och nymald svartpeppar
- 2dlquinoa, (150 g) gärna blandade färger
- 2-3morötter, 200 g
- 150gsockerärter
- 1dlfinstrimlad purjolök
Tillbehör
- 4mskblandade frön, (40 g)solros, pumpa och pinjenötter
- 2dlajvar relish, stark eller mild
- 1liten vitlöksklyfta
- salt
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Skölj quinoan i hett vatten, koka enligt anvisning på paketet och låt sedan stå och vila 5 minuter.
3. Koka upp saltat vatten till grönsakerna. Skala och skiva morötterna och ansa sockerärterna. Låt morötterna koka ett par minuter och lägg sedan ner sockerärterna och koka ½ minut. Häll av vätskan.
4. Stek filéerna runt om. Salta och peppra under tiden. Lägg dem på ett ugnsfat och sätt i ugnen tills de är genomstekta och innertemperaturen är 70 grader.
5. Blanda quinoa, morötter, sockerärter och finstrimlad purjolök. Smaka av med salt och peppar.
6. Rosta fröna lätt i en torr stekpanna.
7. Lägg kycklingfiléerna på quinoan när de är färdigstekta och strö över fröna.
8. Blanda ajvar relish med pressad eller riven vitlök. Smaka av med salt. Servera ajvar relishen som sås till salladen.