Ljummen laxsallad med avokado, soja- och ingefärsvinägrett

Ingredienser
4portioner
- 2dlsmå gröna linser eller belugalinser
- 4stportionsbitar msc-märkt lax, tinade
- 100gblandad sallad eller färsk spenat
- 1ströd lök, skivad
- 1stfänkål, finstrimlad
- 2stmorötter, finstrimlade
- 2stavokado, urkärnade i skivor
- 1stlime
- salt, olja till stekning
Soja- och ingefärsvinägrett
- 1dlsoja
- 2mskrapsolja
- 2mskrisvinäger eller pressad lime
- 3cmfärsk ingefära, riven
- 1tskhonung
- 2mskrostade sesamfrön
- ½-1stpiri-piri, i tunna skivor
Så lagar du
1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Gör vinägrett (se nedan).
2. Krydda laxen med lite soja, stek ett par minuter i varm panna tills den har en fin kärna.
3. Varva samtliga ingredienser till salladen med de nykokta, varma linserna på ett fat. Ringla över hälften av vinägretten, häll resten i en liten skål.
4. Lägg laxen ovanpå salladen. Servera med limeklyftor.
Vinägrett
1. Lägg ner samtliga ingredienser i en burk med lock.
2. Skruva fast locket och skaka tills det blandat sig.