Ljummen linssallad

Publicerat:
2012-11-27Tillagningstid:
Linserna kallas belugalinser för att de liknar rysk belugakaviar. De är fasta och behåller formen även efter kokning och är perfekt till sallader.
Ingredienser
4portioner
- 2dlbelugalinser, små svarta linser
- 5dlhönsbuljong
- 1klyfta(or)vitlök
- 2kvist(ar)timjan
- 1stmorot
- 1stbananschalottenlök
- 1ströd eller gul paprika
- 1mskolivolja
- ½dlfinhackad persilja
Dressing
- 1mskbalsamvinäger
- 1tskhonung
- 2mskolivolja
- 2krmsalt
- 1krmnymald svartpeppar
Så lagar du
1. Skölj linserna. Koka upp buljongen. Lägg i linserna, 1 krossad vitlöksklyfta och några kvistar timjan.
2. Skala och tärna moroten och löken fint. Fintärna även paprikan.
3. Fräs alltsammans i olivolja några minuter. Häll av vätskan från linserna och blanda dem med grönsaksfräset.
4. Blanda samman dressingen och häll den över linserna. Smaka av om det behövs mer salt och kryddor.
5. Blanda ner lite hackad persilja före serveringen.