Ingredienser
4portioner
- 1kgrödbetor
- 1mskgrovkornig senap
- ½stcitron, pressad
- 1mskmatolja
- 1tsksalt
- ½tskvitpeppar
- 1kgbondbönor i skida
- 200 gvalfri, kryddig korv tex Salsiccia, i bitar
- 1stsalladshuvud
- 100 ggetost
Så lagar du
1. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de börjar mjukna, ca 10 minuter.
2. Vispa under tiden ihop senap, citron, olja, salt och peppar till en vinägrett.
3. Häll av betorna, kyl hastigt i kallt vatten så de går att hantera. Skala, klyfta och blanda betor och vinägrett.
4. Sprita dvs plocka ut bondbönorna ur sin skida. Lägg bönorna i kokande, lättsaltat vatten 2 minuter, häll av och spola med kallt vatten. Tryck på bönorna så det vita skalet lossnar.
5. Stek korven knaprig i sitt eget fett, blanda i bönorna. Lägg sallad på ett fat, toppa med rödbetor, bönblandning och smula ost över. Bryt ett gott bröd till.