Ljummen sallad med lax

Publicerat:
2020-03-23Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 600glaxfilé
- 2kvist(ar)vitlöksblast
- 1dlröd quinoa
- 2kvist(ar)fänkålsdill
- 10 bladlöktrav
- 1dlsvarta oliver
- 1citron
- 2stbabygemsallad
- 1kålrabbi
- ca 200gspäd kål, rapsblomma, sparris
- 2dlgrekisk yoghurt
- salt och peppar
Så lagar du
1. Hacka vitlöksblast och strö den i en stekpanna med lite flingsalt. Lägg i laxen med skinnsidan uppåt i stekpannan och sätt på spisen på medelhög värme. Lägg på ett lock och stek tills laxen har en kärntemperatur på 42 grader. Det tar ca 10-12 minuter.
2. Koka quinoa enligt anvisningar på paketet. Hacka fänlålsdill, löktrav och oliver och blanda samman med quinoan.
3. Skal kålrabbin och skiva den tunt på mandolin.
4. Gör en vinägrette på olivolja, hackad vitlöksblast, rivet citronskal, pressad citron, salt och peppar.
5. Dela babygemsalladen på längden och stek den tillsammans med sparris, kål och rapsblomma hastigt i olivolja. Krydda med salt och peppar.
6. Lägg lite yoghurt i botten på en tallrik. Toppa med lax, quinoa, sparris, kål, skivad kålrabbi och toppa med vinägrette.