Ljummen sallad med radicchio och endive

Publicerat:
2018-02-28Tillagningstid:
Vissa smaker gifter sig så ofattbart bra! En härligt besk sallad med sötma från tillagningen och en krämig och syrlig getost. God vinterlunch eller tillbehör till ugnsbakad lax eller något annat smaskigt.
Ingredienser
4portioner
- 2radicchiosalladshuvuden
- 2endiver
- 2–3mskolivolja
- 1burk(ar)kokta kikärtor (400 gram)
- 2finhackade vitlöksklyftor
- 1kvist(ar)rosmarin
- ½dlrostade osaltade pistagenötter
- 100gsmulad chèvre
- salt och peppar
Så lagar du
1. Bryt bladen från radicchio och endive.
2. Stek salladen i stor stekpanna i några matskedar olivolja tills den får lite färg och ”slaknar” – cirka 5 minuter. Salta och peppra.
3. Hetta upp olivolja i en liten kastrull och lägg i vitlök. Låt den ta lite färg och lägg i kikärtor och en kvist rosmarin. Värm kikärtorna i 3 – 4 minuter. Salta och peppra.
4. Blanda ihop salladen med kikärtor. Strö över hackade pistagenötter och chèvre bruten i minde bitar.