Ljummen sallad på grönsaker
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 100gkålrot
- 100gmorot
- 100gbladselleri
- 100gpurjolök
- 100gblomkål
- 2stklyftor vitlök
- 2msksesamolja
- 2mskmatolja
- 2msksalt
- 4mskjapansk soja
- 4tskrisvinäger
- 1mskriven ingefära
- 2tskfarinsocker
Så lagar du
1. Strimla kålrot, morot, bladselleri, purjolök. Blomkålen skärs ner i mindre bitar, lägg i ett durkslag, vänd i salt. Låt dra i ca 30 minuter.
2. Skölj grönsakerna i kallt vatten. Låt rinna av.
3. Hetta upp matolja i en stor stekpanna eller wok, stek grönsakerna i ca 3 minuter, häll upp grönsakerna på ett fat .
4. Gör dressingen så här: blanda ihop soja, sesamolja, risvinäger, ingefära och farinsocker i en bunke, när sockret är upplöst slå dressingen över grönsakerna. Serveras ljummen.