Ljummen sallad på grönsaker

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 100g
    kålrot
  • 100g
    morot
  • 100g
    bladselleri
  • 100g
    purjolök
  • 100g
    blomkål
  • 2st
    klyftor vitlök
  • 2msk
    sesamolja
  • 2msk
    matolja
  • 2msk
    salt
  • 4msk
    japansk soja
  • 4tsk
    risvinäger
  • 1msk
    riven ingefära
  • 2tsk
    farinsocker

Så lagar du

1. Strimla kålrot, morot, bladselleri, purjolök. Blomkålen skärs ner i mindre bitar, lägg i ett durkslag, vänd i salt. Låt dra i ca 30 minuter.

2. Skölj grönsakerna i kallt vatten. Låt rinna av.

3. Hetta upp matolja i en stor stekpanna eller wok, stek grönsakerna i ca 3 minuter, häll upp grönsakerna på ett fat .

4. Gör dressingen så här: blanda ihop soja, sesamolja, risvinäger, ingefära och farinsocker i en bunke, när sockret är upplöst slå dressingen över grönsakerna. Serveras ljummen.

Dela det här receptet med dina vänner!