Löjrom med blomkål på två sätt

Löjrom med blomkål på två sätt

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 1
    stort blomkålshuvud
  • 4dl
    mjölk
  • 2msk
    gräddfil
  • 3msk
    vitt vin
  • eventuellt en skvätt grädde
  • salt
  • peppar
  • löjrom
  • körvel el. valfria färska örter

Så lagar du

Skiva blomkålen i centimetertjocka skivor. Blanchera i saltat vatten i 2 - 3 minuter. Kyl av snabbt, gärna i isvatten.

Lägg resten av blomkålen som inte går att skiva i en kastrull med mjölk och eventuellt en skvätt grädde och koka mjuk. Häll av kokspadet. Mixa blomkålen med gräddfil och vitt vin i kannmixer till en slät puré.

Vid servering, klicka blomkålskrämen på blomkålsskivorna - toppa med löjrom och körvel eller annan färsk ört, t ex dragon.

Servera på sked eller använd cocktailpinne.

Dela det här receptet med dina vänner!