Ingredienser
4 - 6portioner
- 3stgelatinblad
- 150gfärskost
- 1dlcrème fraiche
- 40glöjrom
- 4 mskfinhackad dill
- 2mskgrädde
- 3skiva(or)kavring
- 50gsmör
- 60glöjrom till garnering
Så lagar du
1. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.
2. Blanda philadelphiaost, crème fraiche, löjrom och dill. Smaka av med salt och peppar.
3. Smält smöret. Mixa kavring och smör fint och lägg som botten i en plastad form. Ställ kallt i kylskåpet.
4. Värm grädden. Krama ur gelatinbladet och smält i den varma grädden. Låt svalna något och vänd ner i krämen.
5. Häll eller spritsa blandningen över kavringen. Bred den jämnt. Låt stå kallt i ca 1 -2 timmar. Garnera med extra löjrom.
6. Ta upp ur formen och skär i små portionsbitar.