Lök- och tomatpaj

Publicerat:
2017-08-04Tillagningstid:
Ingredienser
6 - 8portioner
Pajdeg
- 3dlvetemjöl
- 125gsmör
- 2mskiskallt vatten
Fyllning
- 2strödlökar
- 2stgula lökar
- 2stvitlöksklyftor
- 3mskvatten
- 4sttomater
- 200griven västerbottenost
- 3stägg
- 3dlvispgrädde
- smör till stekning
- salt och peppar
- krasse
Så lagar du
1. Blanda ingredienserna till pajdegen och ställ kallt i kylen cirka en halvtimme.
2. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Grädda pajskalet i ugn på 225° ca 10 minuter.
Fyllning
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Skala och skiva den röda och gula löken. Skala och finhacka vitlöken.
3. Fräs löken mjuk utan att den tar färg i smör, ca 10 minuter. Tillsätt 3 msk vatten och låt koka in i löken.Ställ sedan lökfräset åt sidan och låt svalna.
4. Skär tomaterna i skivor.
5. Lägg lökfräset i det förgräddade pajskalet. Strö över osten. Lägg på de skivade tomaterna.
6. Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt grädde, salta och peppra. Häll äggstanningen över lök och tomater.
7. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter, tills äggstanningen har stannat.
8. Toppa med finklippt smörgåskrasse vid serveringen.