Lökringar

Lökringar

Publicerat:

Tillagningstid:

Gör dina egna lökringar så behåller du lökens friskhet, samtidigt som du maximerar krispigheten.

Ingredienser

4portioner

Lökringar

  • 4st
    gula lökar
  • 4st
    äggvitor
  • 2dl
    vetemjöl
  • 3dl
    panko (ströbröd)
  • ½liter
    olja

Dippsås

  • 1dl
    fisksås
  • 1dl
    risvinäger
  • 2st
    lime
  • 1st
    habanero (chilifrukt)
  • 1dl
    soja, ekologisk (japansk)

Så lagar du

1. Skiva lök i tjocka skivor. Dela i ringar.

2. Vänd runt i mjöl, doppa i vispat ägg och sist i panko (du hittar panko ströbröd i asiatiska affärer).

3. Fritera lökringarna i 170 graders olja tills frasiga och gyllene.

4. Finhacka habanero och blanda alla ingredienser till dippsås.

Dela det här receptet med dina vänner!