Lökringar

Publicerat:
2015-11-17Tillagningstid:
Gör dina egna lökringar så behåller du lökens friskhet, samtidigt som du maximerar krispigheten.
Ingredienser
4portioner
Lökringar
- 4stgula lökar
- 4stäggvitor
- 2dlvetemjöl
- 3dlpanko (ströbröd)
- ½literolja
Dippsås
- 1dlfisksås
- 1dlrisvinäger
- 2stlime
- 1sthabanero (chilifrukt)
- 1dlsoja, ekologisk (japansk)
Så lagar du
1. Skiva lök i tjocka skivor. Dela i ringar.
2. Vänd runt i mjöl, doppa i vispat ägg och sist i panko (du hittar panko ströbröd i asiatiska affärer).
3. Fritera lökringarna i 170 graders olja tills frasiga och gyllene.
4. Finhacka habanero och blanda alla ingredienser till dippsås.