Löksill med peppar och citron

Publicerat:
2018-03-21Tillagningstid:
Tre sorters peppar, citron och både gul och röd lök sätter smak på sillen som påminner om skånsk Brantevikssill.
Ingredienser
- 420g5-minuterssill
- 1liten gul lök
- 1liten röd lök
- 1litet knippe dill
- 1ekologisk citron, finrivet skal
- 1½ tskhel kryddpeppar
- ½tskhel vitpeppar
- ½tskhel svartpeppar
Till servering
- ägghalvor
- knäckebröd
- gräddfil
Så lagar du
1. Ta upp sillfiléerna ur lagen och skär dem i sneda centimeterbreda bitar. Lägg dem i en skål. Spara lite av lagen.
2. Finhacka löken och dillen och blanda hacket med sillbitarna.
3. Finriv citronskalet. Stöt pepparkornen i en mortel. Blanda ner citronskal och peppar. Blanda till sist ner 2 matskedar av lagen. Rör om och blanda väl. Låt stå i kyl minst 3 timmar.